Založ si blog

GORILY

Názov gorily, či kauza gorila sa mi vôbec nepáči. Skrývajú pravú podstatu toho, čo sa stalo a stále deje – nejde o žiadne gorily, ale o kriminálnikov, mafiánov a podvodníkov, rozkrádajúcich peniaze občanov tejto krajiny. A tak by sa mali aj nazývať. Ale dobre, zostaneme pri zavedenej terminológii.

Aj Vy prikrmujete gorily?
Ak áno, tak sa nečudujte, že sa im tu tak skvele darí. Boli ste demonštrovať proti gorilám a zabudli ste sa pozrieť, či náhodou neposielate odvody práve im? Alebo ste na demonštrácii prechladli a po ceste domov ste si kúpili lieky v gorilej lekárni? Či máte radi preventívnu medicínu a ako klient chodíte do niektorého gorilieho reťazca kupovať ich kartičky so zdravotnou starostlivosťou? Nuž smola – nakŕmili ste gorily, ktoré ste tak veľmi chceli na demonštrácii vyhnať. Ale v skutočnosti ste nič nedosiahli a gorily sa na tom akurát dobre zabávali.

Urobil som to inak
Demonštrácií proti gorilám v Bratislave som sa nezúčastnil. Na sprchovanie nepotrebujem vodné delo a rany obuškom tiež nemám rád. A koniec koncov, prečo by som mal zvádzať pouličné boje s policajtami, veď tí v spise nefigurovali. Urobil som niečo lepšie – prestal som tie gorily prikrmovať. Hneď po prevalení kauzy som zmenil zdravotnú poisťovňu aj s celou rodinou, pridali sa aj nejakí známi a priatelia. Odvtedy som nič nekúpil nikde, kde to zapácha gorilami a ich obchodnými praktikami. Áno, zatiaľ to ešte ako-tak ide, ešte nemajú na trhu absolútny monopol. Keď ho dosiahnu, potom to už nepôjde, budú na výber iba gorilie nemocnice, gorilie polikliniky a zdravotné poisťovne. A potom si môžete vybrať. V niektorých regiónoch Slovenska už táto situácia pomaly nastáva.

Nielen pacienti
Patríte k súkromným lekárom, ktorí presťahovali svoje ordinácie do gorilích priestorov kvôli nižšiemu nájomnému či iným gorilím benefitom? Bez ohľadu na potreby pacientov, ktorí teraz musia obehať celé mesto, aby sa dostali k odborníkom kam ich pošlete? Nuž gorily to robia kvôli tomu, aby pacient navštívil ich lekáreň, ktorá je čírou náhodou v tej istej budove, najlepšie hneď pri východe. Ale nebojte sa, príde rad aj na vás, keď vám jedného dňa gorily ponúknu, že od vás ambulanciu či obvod chcú kúpiť. A verte mi, bude to ponuka, ktorá sa neodmieta – hlavne kvôli tomu, že bez zmluvy s poisťovňou sa obvod veľmi rýchlo scvrkne. A z lekára podnikateľa sa razom stane zamestnanec v gorilej firme. A ako to potom vyzerá sa môžete spýtať tých, ktorí tak už pracujú.

Záver
Opísaný jav je na Slovensku celkom bežný. Je to spoločnosť páchateľov a ich obetí v harmonickom súlade. Iba pár jednotlivcov sa stále snaží túto harmóniu pokaziť. Asi nejde presvedčiť väčšinu, ktorá chce byť vykorisťovaná pár chytrákmi, aby situáciu demokraticky či trhovo zmenila. Za chvíľu budú voľby a už teraz viem, že sa nič nezmení – obete si zase zvolia páchateľov.

Plat aj dôchodok?

19.11.2015

Na Slovensku je situácia na pracovnom trhu veľmi zlá. Pracovné miesta stále ubúdajú a to vyvíja tlak na cenu práce a podmienky pre jej vykonávanie. Niekomu to samozrejme vyhovuje, ale určite nie pracujúcim. Súčasne stále počujeme lamentovanie politikov, ako na vyplácanie dôchodkov nestačia peniaze, sociálna poisťovňa na to už nemá, prichádza demografická kríza a [...]

Prečo voľby (ne)fungujú?

18.11.2015

Onedlho sa zase začne predvolebný cirkus a voliaci aj volení sa budú tváriť, že nadchádzajúce voľby zmenia veci k lepšiemu. Ale ide to tak už vyše dvadsať rokov a v podstate sa toho veľa k lepšiemu nezmenilo. Niektorí občania rezignovali a stala sa z nich najpočetnejšia voličská skupina – nevoliči. Ako to teda je, funguje náš volebný systém, alebo nefunguje? Kde [...]

Odkiaľ sa berú psychopatické riaditeľky?

25.09.2015

Pred časom ma zaujal článok s názvom „Školstvo je plné psychopatických riaditeliek“. Názov článku je veľmi trefný, školstvo sa za posledné roky skutočne naplnilo veľkým počtom riaditeliek, ktoré by tam zjavne nemali byť. Doplácajú na ne učitelia, nepedagogickí zamestnanci, žiaci a v neposlednom rade aj ich rodičia. Bežným javom sa stalo šikanovanie, [...]

Nemecko, polizei, polícia

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 16702x
Priemerná čítanosť článkov: 4176x

Autor blogu

Kategórie